Arany-Hofmann Orsolya

Alapozó terapeuta
Matematika-testnevelés szakos tanár

Mozgásfejlesztési terápiát tartok óvodás és kisiskolás gyerekeknek (5 éves kortól).
Pécsett szereztem egyetemi diplomát testnevelés- matematika szakos tanárként. Elvégeztem az alapozó terápia fejlesztői, majd a terapeuta képzését is.
Életemnek mindig is fontos része volt a sport és a mozgás. 9 éves koromtól kosaraztam versenyszerűen 22 éves koromig. Már középiskolás koromban eldöntöttem, hogy gyerekek tanításával szeretnék foglalkozni. Az egyetem elvégzése óta tanítok. A 18 év alatt megszerzett szakmai ismereteimet szeretném a gyerekek fejlesztésében minél jobban kamatoztatni. Tapasztalataim alapján az Alapozó komplex mozgásterápiás fejlesztéssel jó eredményeket lehet elérni fejlődésben, érésben elmaradt óvodásoknál, valamint az olvasás-írás problémákkal, illetve tanulási nehézségekkel küzdő iskolásoknál. Javítja a mozgáskoordinációt, beindítja a megkésett beszédfejlődést, javulást eredményezhet a túlmozgásos, figyelemzavaros gyerekeknél.

Mivel foglalkozik az Alapozó Terápia?
„Komplex, mozgásfejlesztésen alapuló (u.n. motoszenzoros típusú) idegrendszer fejlesztő terápia, mely során a gyermekeknél újraindítjuk az emberi fejlődéstani mozgássorozatot, mintegy még egyszer „belökve” az agy fejlődésbeli lehetőségét és a gyereket a terápia során igen magas fokú mozgásügyességig juttatjuk el.
Ezzel a mozgásfejlesztési gyakorlatsorral hatunk az emberi agyban a beszéd működéséért (olvasás, írás) felelős területekre is. A terápia során a mozgásalapot kiegészítjük fejlesztő pedagógiai módszerekkel (idő, tér, emlékezet, hallás- és beszédészlelés-fejlesztés, stb.) ezzel tesszük teljessé.
A fejlesztés/terápia alapja a fejlődéstani- és nagymozgások, egyensúly illetve a rugalmasság. Ezt egészítik ki a ritmus, a finommotorika, a szerialitás (sorrendiség), a keresztmozgások gyakorlatai. A fejlesztést/terápiát minden esetben felmérés előzi meg.”
forrás: http://www.alapozoterapiak.com

Elérhetőségek:
+36 70 274 4301

OrsiHofmann@hotmail.com