Tenk Dóra

Gyermek és ifjúsági coach, sport coach, művészeti, önismereti mentor

Művészeti eszközökkel színesített, coaching alapú önismereti foglalkozást kínálok gyerekeknek (5 éves kortól), kamaszoknak és fiataloknak.

Tanulmányaimat gyógypedagógiai területen kezdtem, majd művelődésszervezéssel, művészetpedagógiával és művészetterápiával folytattam. Coach kompetenciáimat többek között a Gordon T.A.-nál szereztem meg.
Eddigi munkám, valamint gyermekeim (19, 17, 14) nevelése során azt tapasztaltam, hogy a gyerekek számos olyan nehézséggel néznek szembe a mindennapokban, amelyek egy felnőtt számára is komoly kihívást jelentenek. Ilyenek például:
– önbizalomhiány, önértékelési nehézségek, én-kép zavarok
– motivációhiány
– magas követelmények, állandó megfelelési kényszer, tanulási nehézségek
– figyelem- és koncentráció-zavar, időmenedzsment gondok
– továbbtanulási kérdések
– kortárs csoportot érintő nehézségek, együttműködés kérdései, meg nem értettség, kirekesztettség, másság érzése
– indulatkezelési problémák
– online élet problémaköre
– sportolókat érintő nehézségek
A gyerekek és a tinédzserek sokszor nem tudják megfogalmazni a problémáikat, csak azt vesszük észre, hogy romlanak a jegyeik, nem akarnak felkelni, iskolába menni, állandóan fáj a hasuk vagy a fejük. Az esetek többségében a coaching gyors és hatékony megoldást tud nyújtani.
Meggyőződésem, hogy a művészeti élmény átélése közben és azt követően a segítő beszélgetés hatékonyabb. A rajzolás, a festés, a zene, a vers és a mese a gyermekek természetes önkifejezési formái. Ezeket az eszközöket használva mind a kisebbek, mind a nagyobbak hamarabb megnyílnak, a művészi átélés és a kész alkotás pedig új felismeréseket hozhatnak, és a reálisabb önismeret felé segíthetik őket, miközben a kézügyességüket, koncentrációs képességüket és kreativitásukat is fejlesztik.
A gyereknek tartott foglalkozások mellett szívesen látom az egész családot is közös művészeti élményekre, illetve a szülőket egyéni vagy páros coaching folyamatokra.

Elérhetőségek: 06209120770

Dora.Tenk@gmail.com