Balás Rita

Neurofeedback tréner, pedagógus

Pályámat pedagógusként kezdtem.
1999-ben végeztem az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán történelem-földrajz szakos tanárként. Jelenleg is dolgozom általános iskolában részmunkaidőben.

Az elmúlt 25 évben rengeteg iskolai munkakörben dolgoztam. Tanítottam alsó tagozatos gyerekeket és 15 éven keresztül tanulószobai foglalkozásokat is vezettem. Így rengeteg tapasztalatot szereztem a tanulási zavarokkal, magatartásproblémákkal küzdő gyerekekkel kapcsolatban. Figyelmem egyre inkább a pszichológia, majd a fejlesztő technikák felé fordult.

Napi tanítási gyakorlatom során is látom, hogy a figyelemzavar, hiperaktivitás, autizmus egyre erőteljesebben jelen van társadalmunkban és az iskolákban is. Ráadásul ezek a rendellenességek felnőtt korra is megmaradnak. A gyerekek fejlesztése többnyire 14 éves korukban véget ér. Olyan fejlesztő módszert kerestem, ami nem feltétlenül csak gyerekeknél hatásos, hanem felnőtt korban is alkalmazható.

2020–ban ismerkedem meg a neurofeedback tréninggel, majd megszereztem a neurofeedback tréneri képesítést is.
A tréningeket az ELMIKO legújabb DigiTrack 2 csatornás Neurofeedback Plus Kit készülékének segítségével végzem. Az általam végzett agytorna típusa: amplitúdó tréning.

Magamról még elmondanám, hogy 5 gyermeket nevelek.
Ugyan már a legkisebbek is középiskolások, még mindig jól emlékszem az iskola adta kihívásokra szülőként is. Gyermekeim között SNI-s tanuló is van, így azt is testközelből érzékelhettem, hogy mennyi fejlesztő foglalkozás, kitartás és idő kellett ahhoz, hogy eredményes felnőtt válhasson belőle.

Amennyiben további kérdése lenne a neurofeedback módszerrel vagy a tréninggel kapcsolatban, hívjon bizalommal.

Elérhetőségem: 0630/564-1338
balasr4@gmail.com