Neurofeedback tréning

A neurofeedback a legmodernebb tanulási eljárás, amely azon az elven működik, hogy agyunk plasztikus, megváltoztatható, ezért megfelelő tréninggel (agytornával) nagyobb hatásfokkal képes működni. Agyunkat éppúgy lehet edzeni,akár testünk izmait. A tréning hatására tartósabb lesz a figyelmünk és a koncentráló képességünk.
A terápia egy állapotfelméréssel kezdődik, melynek során egy EEG készüléken keresztül információt kapunk a páciens agyi aktivitásáról. Mérőeszközünk(EEG – elektroenkefalográf) az agykéreg különböző pontjairól érkező 6 féle agyhullám elektromos tevékenységét méri, rögzíti. A tréner az agyhullámok intenzitásából és egymáshoz viszonyított arányából von le következtetéseket a páciens agyi, pszichofizikai állapotáról.A kapott eredmények függvényében, az agytréning egyénre szabott módon folytatódik.
Az EEG készülék nemcsak méri az agyunk pszichofizikai állapotát, hanem azt egy szoftver segítségével vissza is jelzi a páciens számára képi formában. Innen ered a neurofeedback elnevezés.
A tréning alatt a résztvevőnek egy érdekes és motiváló videojátékot kell játszani vagy filmet nézni. Amennyiben a páciens nem jól teljesít (pl. figyelme csökken) valamilyen zavaró jelzés kerül a videojátékba. Néhány alkalom után az agy fokozatosan reagálni kezd a számítógép által javasolt ösztönző ingerekre, így a játékos egyre jobb eredményt ér el.A folyamat során a kliens önmagát fejleszti, melynek eredménye az agy hatékonyabb működése.
Az általam alkalmazott neurofeedback eljárás, az amplitúdó tréning. A kezelés során a tréner a páciens agyhullámainak amplitúdóját képes a normál szintre beállítani, amely egy idő után tartós pozitív agyi állapotot eredményez.
Az amplitúdó tréning iskolás kortól idős korig alkalmazható. Minimális életkor: 6-7 év.
Miben tud segíteni a neurofeedback?
• ADD – Figyelemzavar
• ADHD – Figyelemzavar hiperaktivítással
• Tanulási zavarok,nehézségek
• Diszlexia, diszkalkulia
• Autizmus
• Koncentráció és memóriazavarok
• Demencia
• Sportolók, menedzserek teljesítményének fokozása
Elérhetőség: Balás Rita (pedagógus, neurofeedback tréner)
30/564-1338
Helyszín: 1038 Budapest, Ezüsthegy u. 48.
ÁRAK:
Állapotfelmérés – 14.000 Ft(kb.90 perc)
Tréning/ 10 alkalom – 70.000 Ft ( 1 alkalom 60 perc)
Tréning/ 15 alkalom –100.000 Ft